Regija
17

Hrvatska: Huligani fizički napali Niku Kovača i delegaciju HNS-a

Klix.ba
Na odmorištu Zir u Hrvatskoj desetak huligana verbalno i fizički napali su delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza na čelu sa selektorom Nikom Kovačem.

Udaljili su se s mjesta događaja, a policija je kod Gračaca kasnije privela 12 osoba koje se dovode u vezu s napadom. Glasnogovornica PU ličko-senjske za Index.hr nije mogla potvrditi pripadaju li uhapšeni određenoj navijačkoj grupi.

Teže povrijeđenih u incidentu nema, iako je došlo do fizičkog kontakta, a padali su i udarci. Situaciju je smirio selektor Kovač, koji je s izvršnim predsjednikom Damirom Vrbanovićem i ostatkom delegacije putovao za Split gdje je utorak dogovoren sastanak s predstavnicima Grada i Hajduka oko organizacije utakmice s Italijom na Poljudu.

"Privedeno je 12 osoba. Dobili smo dojavu o napadu oko 17 sati, na autocesti A1 na odmorištu Zir, odnosno na parkiralištu restorana Macola. Napadnuta je delegacija od sedam osoba i oštećeno je jedno vozilo. Nitko nije zatražio medicinsku pomoć, a napadači su napustili prostor i kasnije su privedeni", kazali su Indexu u policiji.