|

Hrvatska glasala za promjenu, Kukuriku koalicija ubjedljivo vodi

Hrvatska glasala za promjenu, Kukuriku koalicija ubjedljivo vodi
0
S
Sarajevo-x.com/FENA
4.12.2011. u 21:19
4.12.2011. u 22:30
64
komentara
0

dijeljenja
Hrvatska glasala za promjenu, Kukuriku koalicija ubjedljivo vodi Je li Zoran Milanović novi predsjednik Hrvatske vlade? (Foto: AFP)
Prema prvim nepotpunim, ali službenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva (DIP), na izborima za Hrvatski sabor, Kukuriku koalicija je osvojila 78, a HDZ 48 mandata (tri u dijaspori).
Riječ je o rezultatima od deset do 20 posto obrađenih biračkih mjesta.

Laburisti su osvojili 7, a HDSSB 6, HSS osvaja dva mandata, kao i dr. Ivan Grubišić, a Ljubo Jurčić, HSP dr. Ante Starčević Ruže Tomašić i HČSP po jedan mandat.

Kukuriku koalicija, prema izlaznim anketama, postigla je najveći broj mandata u svim izbornim jedinicama osim u 5. i 9. gdje je prevlast osvojio HDZ.

Prema prvim rezultatima Kukuriku koalicija je najviše glasova osvojila u osam izbornih jedinica. HDZ, koji je na vlasti bio posljednja dva mandata, izborni je pobjednik u devetoj i desetoj izbornoj jedinici gdje je koalirao s Hrvatskom građanskom strankom (HGS) Željka Keruma.

U 11. izbornoj jedinici, u kojoj glasa dijaspora, ubjedljivo vodi HDZ, podaci su DIP-a.

Na osnovu obrađenih 29 posto biračkih mjesta, HDZ je osvojio 66,97 posto glasova, dok je na drugom mjestu HSP za kojeg je glasalo 7,8 posto birača. Treće mjesto zauzima Jedino Hrvatska - HDS za koju je glasalo 4,74 posto birača.

U DIP-u se saznaje da je do 21 sat obrađen tek manji broj biračkih mjesta. Ti rezultati zbog toga još uvijek ne mogu ocrtavati pravo stanje pa konačni rezultati mogu biti znatno drugačiji.
Prijavi grešku


Komentari (64)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...