Regija
10

Hrvatska: Bivši zatvorenik upucao pravosudnog policajca i njegovu suprugu

Klix.ba
Foto: 034portal.hr
Foto: 034portal.hr
Od jutarnjih sati se u selu Pavlovci kod Požege u Hrvatskoj dešava drama. Naime, došlo je do pucnjave u kojoj su dvije osobe ranjene, navodno se radi o bračnom paru.

Osoba koja je pucala zatvorila se u porodičnu kuću i prijeti da će se povrijediti zbog čega je pozvana specijalna jedinica policije iz Osijeka, piše Index.hr.

Ranjeni muškarac i žena prevezeni su u požešku bolnicu. kako javlja 034portal, oboje ranjenih su u šok sobi. Žena ima prostrijelnu ranu ramena, a muškarac je upucan u stomak. Oboje će biti operisani. Policija je ubrzo zatvorila za saobraćaj cestu Požega - Pakrac.

O slučaju je saopćenje poslao Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske. Prema njihovim informacijama napadač je bivši zatvorenik koji je upucao pravosudnog policajca i njegovu suprugu.

Radi se o bivšem istražnom zatvoreniku koji je već ranije prijetio nastrijeljenom pravosudnom policajcu, a činio je to i tokom boravka u zatvoru, o čemu je obaviještena policija i sud, koji ga je pustio na slobodu krajem januara ove godine.

Međutim, uprkos ovim saznanjima nadležnih državnih i pravosudnih tijela, bivši je zatvorenik svoju prijetnju i ostvario nastrijelivši pravosudnog policajca kojem je već ranije prijetio puškom sačmaricom u trbuh, a njegovu suprugu u rame na kućnom pragu njihovog doma.