Regija
14

Hrvatska: Bivši borci žele voziti turiste u tenkovima

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Udruženje tenkista Hrvatske vojske od iduće turističke sezone planira turiste voziti u tenkovima, kao dio turističke ponude svoje zadruge koju uskoro namjeravaju registrirati.

"Kada registriramo istoimenu zadrugu, zaposlit ćemo prve radnike, naravno borce i krenuti u nabavku tenkova za ovaj posao", rekao je koordinator udruženja Mario Franić, dodajući kako će ovaj projekt kandidirati i za sredstva EU.

Od države očekuje pomoć u dobivanju koncesije na zemljišta na kojima bi gradili poligone.

"Trebalo bi nam oko 40 hektara i tu očekujemo pomoć države. Osim poligona, gradili bi i hostele, restorane i ostalu turističku ponudu", kazao je Franić. Istaknuo je kako planiraju gradnju više poligona, a osim Ravnih Kotara koji bi im bili najatraktivniji zbog blizine mora, spominje i okolicu Slunja, Karlovca i Knina.

Inače, Udruženje tenkista djeluje na razini Hrvatske i članovi se žele baviti poduzetništvom.

Predsjednik zadarske županijske podružnice udruženja Branko Morić ističe kako o ovome projektu ne govore puno u javnosti, kako se nešto ne bi izjalovilo, te da će pokušati nabaviti rashodovane tenkove HV-a koje bi obnovili i prilagodili svojoj ponudi.

"Ako ne uspijemo u Hrvatskoj, pokušat ćemo nabaviti stare tenkove u inozemstvu, nakon čega ćemo sagraditi poligone i ostale prateće sadržaje", rekao je Morić.

U udruženju su uvjereni da bi ovakvim projektom privukli brojne turiste, domaće i strane.