Osmijeh je dovoljan
7

Hrvatica oduševila svojim gestom, besplatno iscrtava obrve onkološkim pacijenticama

Klix.ba
Ksenija Karabegović (Foto: Facebook)
Ksenija Karabegović (Foto: Facebook)
Hrvatska stručnjakinja u microbladingu, 3D tehnici iscrtavanja obrva, Ksenija Karabegović iz Slavonskog Broda oduševila svoje zemlje, ali i cijelu regiju, humanim gestom prema onkološkim pacijenticama.

Naime, Karabegović je odlučila uređivati okološke pacijentice u svom salonu, a zauzvrat joj je dovoljan, kako kaže, njihov osmijeh.

Besplatne tretmane iscrtavanja obrva već je poklonila pojedinim damama oboljelim od raka, a putem svog Facebook profila uputila je javni poziv svima koji se bore s opakom bolešću da su im širom otvorena vrata njenog salona.

"Sjedim jučer na trgu. Pijuckajući popodnevnu kafu gledam prolaznike, ljude kako šeću u miru, mlade ljude kako se drže za ruke i zaljubljeno gledaju. Stare kako oprezno koračaju, svako malo zastajkujući da sa poznanicima razmjene nekoliko rečenica. Mlade roditelje koji uživaju gledajući svoju djecu kako bezbrižno skakuću. Sve izgleda idilično… Otpijem još gutljaj kafe, sunce je baš na zalasku… Nailazi par, ne tako srednjovječan. Drže se za ruke. Obratim pažnju malo bolje, 'žena' u meni pomisli: 'Kako zanimljiva odjevna kombinacija'. Podignem pogled malo više, ugledam maramu na glavi… Ne moraš biti premudar da shvatiš…Utonule oči i izraz lica govore još jasnije. Onkološki pacijent. Isti tren sjetim se divne mlade žene vedrog duha koju sam još jučer upoznala u susjednoj nam državi. Također onkološki pacijent, bez kose, trepavica i obrva. Sjetim se osmijeha kada se pogledala u ogledalo nakon što sam joj uradila obrve. Neprocjenjivo! Stisne me u grlu i kroz misli mi proleti slika kao u filmu. Zabrinuti ljudi, djeca bez osmijeha, tužna lica ljudi oko mene, smog u zraku…", dio je statusa 36-godišnje Brođanke koji se brzo proširio društvenim mrežama.

Dame koje su s osmijehom i suzama radosnicama izašle iz Ksenijinog salona kažu kako im je ona vratila samopouzdanje i vjeru u ljepotu.

Na pitanje hrvatskih medija s kakvim pričama joj dolaze pacijentice koje traže njenu pomoć, Karabegović kaže da su to priče koje nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim. Svaka je duboko dotakne.