Nova članica EK
121

HDZ-ova političarka Dubravka Šuica morat će EU objasniti otkud joj milioni

A. D.
Dubravka Šuica
Dubravka Šuica
Dubravka Šuica, HDZ-ova političarka koja bi uskoro trebala postati potpredsjednica Evropske komisije za demokratiju i demografiju, morat će 3. oktobra u Evropskom parlamentu objasniti otkud joj imovina od 10 miliona KM.
Naime, kako piše EU Observer, Šuica će biti saslušana kao kandidat za Evropsku komisiju 3. oktobra u Evropskom parlamentu. Također, tog dana i u danima koji će uslijediti bit će saslušani i ostali kandidati za sastav Evropske komisije.

Šuica bi, naime, na parlamentarnom saslušanju u Evropskom parlamentu, koji treba da potvrdi novi sastav EK, trebala objasniti navode u hrvatskim medijima o svom bogatstvu.

Naime, imovina njene porodice procijenjena je na čak pet miliona eura, odnosno skoro 10 miliona KM, a riječ je o vili kod Dubrovnika, kući u Cavtatu, kući na Pelješcu, stanovima u Zagrebu i na Lapadu, vikendici na Blidinjskom jezeru te jahti vrijednoj pola miliona američkih dolara.

Ovim imenovanjem Šuica bi svakako trebala postati najbolje rangirana i plaćena hrvatska dužnosnica - mjesečno će imati plaću od čak 150.000 kuna, odnosno skoro 40.000 KM.