{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Havarija turskog broda na Jadranu: Ponovo prodire voda, zaustavljeno tegljenje

18.6.2018. u 09:46
16
18
Havarija turskog broda na Jadranu: Ponovo prodire voda, zaustavljeno tegljenje
16
Havarija turskog broda na Jadranu: Ponovo prodire voda, zaustavljeno tegljenje
Foto: Slobodna Dalmacija
Kod otoka Jabuke turski teretni brod Haksa jučer ujutro je doživio havariju nakon prodora mora u prostor strojarnice. Nakon višesatne drame i prodiranja vode u brod u poslijepodnevnim satima je objavljeno kako voda više ne prodire te kako se čeka tegljač koji će ga odvesti u luku Trogir.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Koordiniranom akcijom lučke kapetanije, pomorske policije i vatrogasaca turski brod se teglio prema Brodotrogiru.

Tegljenje turskog broda "Haksa" bilo je prekinuto oko 1:15 sat u noći na ponedjeljak jer je u brod ponovo počela prodirati voda, nakon čega je pet preostalih članova posade zajedno sa zapovjednikom prebačeno na policijski brod "Pojišan", piše Slobodna Dalmacija.

Na 12 nautičkih milja od Drvenika Malog remorker je prekinuo s tegljenjem. Ubrzo su stigli vatrogasci koji su krenuli s ispumpavanjem mora iz strojarnice.

Još se čeka nastavak tegljenja prema Brodotrogiru.

"Trenutna situacija je takva da je tegljenje zaustavljeno. Ispumpava se voda iz broda i kad brod bude spreman vožnja će se nastaviti", kazao za hrvatski N1 lučki kapetan Davor Vidan.

Na pitanje postoji li mogućnost potonuća, odgovorio je: "Uvijek postoji. Zato smo pozvali vatrogasce."

Prva informacija o havariji na brodu Haksa zaprimljena je jučer u 4:16 ujutro. Posada je zatražila pomoć i dojavila o prodoru mora u potpalublje teretnog broda dužine 85 metara s 13 članova posade (11 državljana Turske i dva državljana Indije), koji plovi pod zastavom Turske.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: