Zoran Krasić
0

'Haško tužilaštvo je u agoniji'

SRNA
Zoran Krasić, šef pravnog tima za odbranu predsjednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, ocijenio je danas da je Tužilaštvo Haškog tribunala u agoniji i da nastoji da "kupi" vrijeme najnovijim zahtjevom da se lideru radikala na silu nametne branilac.

"Cilj Haškog tribunala je da lider radikala što duže ostane u Hagu i vjerovatno računa s tim da Šešelj umre u Haškom tribunalu", rekao je Krasić na konferenciji za novinare, dodavši da su Šešelju prekršena gotovo sva prava i da mu je omogućeno jedino da jede i pije vodu.

Krasić je ocijenio da će morati da "padne" presuda kojom je Šešelj u Haškom tribunalu osuđen na 15 mjeseci zatvora zbog nepoštovanja suda, dodavši da je predsjednik suda odredio sastav žalbenog vijeća, koje će razmatrati Šešeljevu žalbu na presudu zbog nepoštovanja suda, a koje broji pet sudija.

"Podaci u Šešeljevoj knjizi, čije se objelodanjivanje lideru radikala stavlja na teret, uvijek su bili dostupni javnosti, kao što su i danas", naveo je Krasić.

On je ocijenio da je samo prisustvo Šešelja u Haškom tribunalu sada počelo da smeta Tribunalu, zato što lider radikala realizuje ono što je obećao, a to je da će da "rasturi tribunal".

Šešelju se sudi za zločine protiv čovječnosti i povrede ratnog prava i običaja u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH u periodu od 1991. do 1993. godine. Početkom ove godine Šešelj je dodatno optužen za nepoštovanje Tribunala, zbog objelodanjivanja imena i drugih ličnih detalja tri svjedoka, čiji je identitet bio zaštićen.