|

Grupa brodova NATO-a u posjeti Crnoj Gori

Grupa brodova NATO-a u posjeti Crnoj Gori
14
F
FENA
18.2.2017. u 07:49
32
komentara
14

dijeljenja
Grupa brodova NATO-a u posjeti Crnoj Gori Ilustracija( Foto: EPA)
Tri broda stalne NATO grupe za čišćenje mina djelovanje koju čini komandni poljski brod “Kontraadmiral Xawery Czernicki”, španski “Duero” i njemački “Rottweil”, uplovila su u petak u luku Bar u okviru posjeta mornarici Crne Gore.
Ova posjeta, saopćilo je ministarstvo odbrane, ima cilj jačanje pomorske sigurnosti, te saradnje i partnerstvo NATO-a i Crne Gore. Tokom posjeta bit će održana zajednička vježba NATO skupine i crnogorske mornarice, navodi Hina.

Zapovjednik SNMCMG2, kapetan fregate Aleksander Urbanowicz, kazao je novinarima da će zajednička vježba s pripadnicima crnogorske mornarice biti prilika da se razmijene znanja i iskustva, ali i unaprijede sposobnosti i suradnja.

Ova skupina brodova, kao jedinstvena cjelina, djeluje uglavnom u Sredozemnom i Crnom moru, a specijalizirana je za operacije čišćenja mina i drugih ubojnih sredstava zaostalih iz ratova tokom 20. stoljeća.

Crna Gora bi trebala postati članica NATO-u nakon što se dovrši postupak ratifikacije njezina protokola o pristupanju u svih 28 zemalja članica.
Prijavi grešku


Komentari (32)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...