Regija
1

Grčki državljanin u hladnjači pokušao prokrijumčariti skoro 700 kg marihuane

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Na graničnom prelazu Preševo zaplijenjeno je 679 kilograma marihuane, porijeklom iz Albanije, nađene u podu hladnjače grčkih registarskih oznaka, saopštila je Uprava carina.

Hladnjača je na prelaz stigla sinoć, a marihuana je bila sakrivena u duplom dnu, specijalno napravljenom za potrebe krijumčarenja, koje je otvoreno brusilicom, prenosi Tanjug.

Nakon što je droga otkrivena, vozač, 49-godišnji grčki državljanin, priznao je da mu je u Albaniji dato 10.000 eura da nepoznatu robu preveze u Holandiju.

Marihuana je zaplijenjena u zajedničkoj akciji Odjeljenja za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina, Bezbjednosno-informativne agencije i MUP-a.

Uprava carina je podsjetila da je zapljena sličnih razmjera bila i u januaru prošle godine na graničnom prelazu Batrovci, kada je spriječeno krijumčarenje 900 kilograma marihuane u kuhinjskim elementima.

Kako je ranije danas saopštio MUP, granična policija je zaplijenila oko 800 kilograma marihuane, na prelazu Preševo, na ulazu u Srbiju koja je bila sakrivena u duplom dnu prikolice hladnjače grčke registracije, spakovana u 357 paketa različite veličine, oblika i težine.

MUP je naveo da je grčkom državljaninu M.G. (49) određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden nadležnom tužilaštvu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.