Vlade Srbije donijela odluku
0

Građani plaćaju milion dolara za Kovačevića

Sarajevo-x.com
Beogradski Blic u petak prenosi da je vlada Srbije odlučila platiti milion dolara za zločin košarkaša Miladina Kovačevoća koji je u Sjedinjenim Američkim Državama pretukao kolegu s koledža, Briana Stainbauera.

'Prema odluci Vlade, 900.000 dolara je odšteta Štajnhaueru, a sto hiljada dolara je kaucija za Kovačevića, koji je po nanošenju povreda drugom studentu, SAD napustio uz pomoć ljudi iz konzulata Srbije. Međutim, pošto je informacija procurila u javnost, prvo nezvanično objašnjenje je bilo da je to novac koji se uplaćuje „američkoj administraciji“. Prema tim navodima, milion dolara je trošak koji je do sada imala američka administracija pokretanjem postupka', piše Blic.

Na pitanje otkud ovakva odluka, mediji nisu dobili konkretan odgovor osim da vlade zemalja pokušavaju 'izgladiti diplomatski skandal' jer je poznato da je Kovačević SAD napustio uz pomoć srpskih diplomata.

Ministarstvo pravde pokušava na sve načine da suđenje Kovačeviću bude u Srbiji, no poreskim obveznicima tj. građanima Srbije nije jasno zašto oni moraju platiti milion dolara za Kovačevića, dodaje Blic.