Grabus, Janković i Bandić obišli gradilište džamije u Ljubljani

A
Anadolija
18.5.2016. u 15:16
0
4
Grabus, Janković i Bandić obišli gradilište džamije u Ljubljani
0
1/13 Foto: Anadolija
2/13 Foto: Anadolija
3/13 Foto: Anadolija
4/13 Foto: Anadolija
5/13 Foto: Anadolija
6/13 Foto: Anadolija
7/13 Foto: Anadolija
8/13 Foto: Anadolija
9/13 Foto: Anadolija
10/13 Foto: Anadolija
11/13 Foto: Anadolija
12/13 Foto: Anadolija
13/13 Foto: Anadolija
Muftija ljubljanski Nedžad Grabus ugostio je danas na gradilištu džamije u Ljubljani gradonačelnike Ljubljane i Zagreba Zorana Jankovića i Milana Bandića.
Grabus je ovom prilikom kazao kako će sam objekat džamije, čija munara je skoro u potpunosti izgrađena, biti završen do septembra, ali da će svi radovi biti okončani do oktobra naredne godine.

Ljubljanski muftija je kazao kako su se u Islamskoj zajednici Slovenije nadali da će radovi na ljubljanskoj džamiji biti završeni prije, do jula, ali su se javile određene poteškoće, što je usporilo cijelu izgradnju.

Dodao je i kako se za zatvaranje drugog dijela finansijske konstrukcije nadaju pomoći donatora iz Katara. Inače, džamija koja će moći da primi oko hiljadu vjernika nalazit će se u okviru Islamskog centra koji će raspolagati sportskom dvoranom, prostorijama za obrazovanje, parkiralištem, restoranom i amfiteatrom.

U septembru 2013. godine svečano je postavljen kamen temeljac za ljubljansku džamiju. Ideja o gradnji džamije u Ljubljani je stara četrdesetak godina, ali je zamah dobila dolaskom ljubljanskog gradonačelnika Zorana Jankovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: