{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Grabar-Kitarović u Vukovaru: Puno će vode Dunavom proteći prije nego budemo prijatelji sa Srbijom

18.11.2017. u 11:17
86
259
Grabar-Kitarović u Vukovaru: Puno će vode Dunavom proteći prije nego budemo prijatelji sa Srbijom
86
Grabar-Kitarović u Vukovaru: Puno će vode Dunavom proteći prije nego budemo prijatelji sa Srbijom
Foto: Index.hr
Komemorativnim skupom u dvorištu vukovarske Opće županijske bolnice, na koju je tokom tromjesečne opsade Vukovara 1991. svakodnevno padalo po nekoliko stotina topničkih projektila, u Vukovaru je danas počelo obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Vukovara 1991. godine.
Vukovaru je nužno osigurati budućnost, istaknula je u izjavi novinarima u dvorištu vukovarske bolnice, predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović.

"Osim što smo dužni izraziti pijetet, dužni smo prije svega osigurati budućnost Vukovarcima, da Vukovar ostane ovdje i da ljudi ostanu u Vukovaru", kazala je.

Na opasku novinara kako je u Vukovar došla obučena u vukovarske žute Borovske čizme, takozvane 'zenge' koje su 1991. nosili hrvatski branitelji Vukovara, kazala je da time želi poručiti kako su Vukovaru potrebna radna mjesta i za bolju budućnost.

Komentirajući na upit odnose Hrvatske sa Srbijom kazala je kako je razgovor potreban u cilju rješavanja otvorenih pitanja među dvije države, posebice pitanja nestalih osoba koje je, istaknula je, potrebno riješiti što prije.

Vezano za izgradnju međudržavnih odnosa Hrvatske i Srbije napomenula je kako su već učinjeni neki koraci.

"Već su učinjeni neki koraci i već sam nekoliko puta kazala kako će puno vode proteći Dunavom prije nego Hrvatske i Srbija mogu govoriti da su prijateljske države, ali to ne znači da ne možemo razgovarati", dodala je.

Hrvatska predsjednica Grabar Kitarović naglasila je da je razgovor sa Srbijom nužan i potreban u cilju rješavanja otvorenih međudržavnih pitanja, posebice pitanja nestalih osoba koje je potrebno riješiti što prije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: