Pismo "dragom Ivi"
0

Glavaš Sanaderu: Strašna sudbina te zasluženo stigla

Sarajevo-x.com
Branimir Glavaš
Branimir Glavaš
Bivši zastupnik u Hrvatskom saboru i zapovjednik odbrane grada Osijeka, Branimir Glavaš, koji u BiH služi kaznu za ratne zločine počinjene u Osijeku 1991. godine, napisao je pismo nekadašnjem premijeru Hrvatske Ivi Sanaderu, naslovivši ga sa "Otvoreno pismo najvećem hrvatskom izdajniku".

Pismo je započeo sa "Dragi Ivo!", ali je te riječi stavio pod navodnike, jasno dajući do znanja da mu Sanader i nije baš drag.

"Nakon što već nekoliko tjedana čitam u novinama da nam se već danima spremaš na povratak u Hrvatsku i nakon što već mjesecima poput ranjene zvijeri ričeš 'ugrozili ste mi ugled i čast' i nakon što si nam napokon stigao u 'lijepu našu' od tebe popljačkanu, odlučio sam ti napisati ovo pismo", navodi na početku Glavaš i dodaje da piše ne samo u svoje ime, već i u ime mnogih kojima je, kako kaže, Sanader ugrozio ugled i čast i učinio nezamislivu nepravdu kakvu može učiniti samo istinski zla i pokvarena osoba.

"Pišem ti u ime milijuna hrvatskih građana koje si beskrupulozno popljačkao, u ime stotina tisuća onih koje su ostavio bez posla na rubu egzistencije, u ime starih o čijim bijednim mirovinama ovisi preživljavanje ne samo njih i njihove nezaposlene djece, već i školovanje njihove unučadi", navodi se dalje.

Glavaš optužuje Sanadera da ga je nevinog strpao u zatvor, a njegovom sinu ukrao djetinjstvo i mladost.

"A onda se sjetim tebe. I nasmijem se sjetivši se vica o lopovu kojeg uhvatiše na djelu. Pred izricanje presuda na upit suca kako se osjeća, lopov mu odgovori; Osjećam se kao mlada prve bračne noći. Znam što slijedi, samo ne znam koliko će trajati. Ako ne znaš 'dragi Ivo' koliko će trajati, ja tu ću ti reći 'dragi Ivo', trajat će jako, jako dugo. Duže nego te odvjetnici zavaravaju, duže nego i sam možeš zamisliti. Strašna je sudbina koja te je, naravno, zasluženo stigla", stoji u Glavaševom pismu.

Iz Mostara mu poručuje da je "blefer bez pokrića" i kriminalac, te da je ostao sam kao pas i da je kao pas uhapšen na cesti.

"Sada i čamiš sam iz rešetaka. Nigdje prijatelja. Svi su te se odrekli. Ne samo ih nema k tebi, već te više i ne spominju", tvrdi Glavaš i na kraju dodaje: "S obzirom da ti nije bila navala za posjete u Austriji, duboko sam uvjeren da navale neće biti niti u Remetincu, znam da će te ovo pismo obradovati i uljepšati ti bezbrojne duge zatvorske dane, mjesece i godine koji su pred tobom".