Predsjednički izbori
4

Glasao i Jeremić, izbore nazvao važnim korakom ka promjenama

SRNA
Foto: EPA
(Foto: EPA)
Kandidat na izborima za predsjednika Srbije Vuk Jeremić izjavio je da su današnji izbori od velikog značaja za Srbiju i izrazio nadu da će biti važan korak za ostvarenje promjena u zemlji.

"Nadam se da će ljudi izaći u velikom broju, da će glasati za promjene i dok budu glasali za promjene razmišljat će i o drugom krugu i ko je taj ko u drugom krugu može najlakše da donese tu promjenu", rekao je Jeremić novinarima poslije glasanja na biračkom mjestu na Vračaru gdje je došao sa suprugom Natašom.

Jeremić je ocijenio da se ova predizborna kampanja odvijala u, vjerovatno, "najneregularnijim uslovima od početka višestranačja" u Srbiji, ali da velika izlaznost tokom današnjeg dana to može popraviti.

On je istakao da je izuzetno važno da danas bude odbranjen integritet izbornog procesa i da svaki glas bude prebrojan pošteno.

Jeremić je poručio da će njegov izborni štab pažljivo pratiti proces glasanja i imati brojanje koje je nezavisno od Republičke izborne komisije.

"U svakom slučaju, nadam se da će ovo biti danas praznik demokratije i važan korak na putu ka ostvarenju promjena u Srbiji. Prvi korak danas, sljedeći korak za dvije sedmice", rekao je Jeremić.