Srbija
0

Finalizacija koalicionog sporazuma o ulasku SDA Sandžaka u Vladu do ponedjeljka

Anadolija
Sulejman Ugljanin
Sulejman Ugljanin
Ministar u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin i prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić usaglasili su se danas da se do ponedeljka pristupi finalizaciji koalicionog sporazuma njegovim potpisivanjem, šest mjeseci nakon što je taj dokument dobio načelnu saglasnost svih stranaka koje čine Vladu Srbije, saopšteno je iz Kancelarije za saradnju s medijima Vlade Srbije.

"Danas se u Srbiji rješavaju krupne stvari, Kosovo, korupucija, evropske integracije i ekonomski problemi i velike stranke su opterećene odgovornošću za iznalaženje rješenja. Mi to razumijemo i podržavamo ih u tim naporima", rekao je Ugljanin.

Ugljanin je istakao da on i njegov tim, baš zato što su imali razumevanje za ove probleme, nisu šest meseci ni insistirali na potpisivanju ovog sporazuma, ali da je sada već vrijeme, jer se on delom tiče i pomenutih krupnih stvari s kojima se suočava Vlada Srbije.

"Moj rad se odnosi na cijelu Srbiju, pa prema tome i na položaj Bošnjaka u državi i zato smatram da treba da pristupimo finalizaciji ovog sporazuma za koji, kao što znate, već postoji načelna saglasnost svih stranaka u Vladi kako bismo što prije počeli da radimo na njegovoj realizaciji, korak po korak", dodao je ministar Ugljanin, prenosi se u saopštenju.

Ugljanin koji je lider SDA Sandžaka izjavio je juče za agenciju Anadolija da će izaći iz Vlade Srbije ukoliko se ne potpiše koalicioni ugovor do 27. januara.

"Ako potpišemo taj sporazum i realizujemo ga problemi Bošnjaka će da nestanu, ako budu izbjegavali da ga potpišu i realizuju ja završavam svoj boravak u vladi 27. januara", rekao je Ugljanin i naglasio da se tim datumom ispunjava šest mjeseci što je, kako je rekao, bilo dovoljno vremena i nema više šta da se čeka.