|

Filip Zavadlav bio je drogiran dok je ubijao trojicu muškaraca u Splitu

Filip Zavadlav bio je drogiran dok je ubijao trojicu muškaraca u Splitu
43
E. Sk.
11.2.2020. u 18:39
59
komentara
43

dijeljenja
Filip Zavadlav bio je drogiran dok je ubijao trojicu muškaraca u Splitu
Završeno je toksikološko vještačenje Filipa Zavadlava, mladića koji je osumnjičen za masakr u splitskom Varošu 11. januara kada su ubijena trojica muškaraca.
Kako neslužbeno saznaje 24 sata, u krvi mladića pronađene su različite supstance, redom brojni medikamenti, za najveći dio koji je Zavadlav imao medicinsko opravdanje, no i tragovi metadona, sintetičke droge koja uglavnom služi za smanjenje bolova u supstitucijskoj terapiji heroinskih ovisnika. Prema pisanjima hrvatskih medija, osumnjičeni za trostruko ubistvo nije bio alkoholiziran tog popodneva.

Ovakav toksikološki nalaz još uvijek nije stigao do splitskog Županijskog državnog tužilaštva koje vodi istragu cijelog slučaja, ali ni do Branka Šerića, splitskog advokata koji brani Zavadlava.

"Istragu vodi Državno tužilaštvo, često smo mi branitelji u situaciji da posljednji saznajemo relevantne podatke. Takav nalaz toksikološkog vještačenja me ne iznenađuje. Moram napomenuti kako je doduše upravo taj nalaz iznimno važan za nastavak psihijatrijsko-psihološkog vještačenja koje se provodi nad Filipom Zavadlavom na Vrapču. Ljekari, vještaci koji procjenjuju njegovo zdravstveno stanje neminovno moraju znati toksikološki nalaz te voditi računa o tome pri izradi vještačenja. Očekujem da će to vještačenje biti završeno u naredne tri sedmice", kazao je Šerić za 24 sata.

Podsjećamo, splitsko tužiteljstvo je protiv Zavadlava je pokrenulo istragu zbog osnovane sumnje da je 11. januara ove godine “prema prethodno donesenoj odluci i planu, a u cilju bezobzirne osvete prema većem broju osoba iz narkomanskog miljea koji su iznuđivali, prijetili i fizički napadali njegovog brata i njega”, protuzakonito nabavio automatsku pušku s većom količinom streljiva. Sve je završilo tragično i Zavadlov je tog dana ubio trojicu muškaraca.
Prijavi grešku


Komentari (59)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...