Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nije ceh ali ista govana,Slovenac je. Najveci problem balkan-idiota-pametnjakoica je da se nesto kofrce. Zato su nam ovde i dosle vjere da nam seru i za dorucak, i za ru cak i za veceru. Kapitalizam jasta, i to onaj najgori da radimo dok ne crknemo tako da ne mozemo razmisljati i supljirati.
Nema veceg supljasa od tog Zizeka. Sta on hoce? Izmisliti novi sistem? Ceh jado ostaje ceh jado. Ima da radimo i po 200 sati sedmicno. Svi bi nesto guzovace, nema vise toga. Zizek samo palamudi, ne bi on pljun\'o u sake i zalopatao.
Žižek je u pravu. Problem je to što američki ili kineski tip kapitalizma vodi samouništenju, jer ako Amerikanci rade po 60 sati sedmično, Kinezi toliko ili još više - onda se postavlja pitanje kako preživjeti takav tempo? Ili kako mu konkurirati?
Gospodin Zizek treba da kaze da svijet a ne samo Evropa, mora izbjeci ne samo azijski i americki tip novog kapitalizma, vec svaki moguci oblik kapitalizma.
Kako će biti komentara kad nema više od 20 ljudi u Bosni koji znaju ko je Slavoj Žižek, a više od 10 koji su nešto njegovo pročitali. A i ranije sam molio da se tekstovi, a POSEBNO oni koje preuzimate od FENE lektorišu. Koji je to jezik?