Regija
0

Ekstremisti otvorili novu nacionalističku teretanu u Beogradu

Klix.ba
Foto: Blic
Foto: Blic
Nova teretana Srpskog narodnog pokreta 1389 otvorena je danas u parku u beogradskoj opštini Voždovac, uz prisustvo oko 50 članova ove ekstremističke organizacije i pojedinih stanara okolnih zgrada.

Čelnici SNP 1389 najavljuju otvaranje još teretana na području Voždovca, iako ni za prvu, koju su otvorili prije nekoliko dana, nisu imali potrebne dozvole.

"Sa postavljanjem 15 teretana na Voždovcu SNP 1389 je počeo predizbornu kampanju i taj projekt će biti okončan, uprkos pritiscima i opštoj medijskoj hajci kojoj smo izloženi", tvrdi Miša Vacić, predsjednik SNP-a, prenosi Blic.

Tabla sa natpisom i sloganom organizacije u prvoj teretani pred vikend je precrtana sprejom uz poruku "Niste dobrodošli", a sada su tu nove dvije table, od kojih jedna služi kao putokaz, dok na drugoj piše "Telo sledi duh. Sport, zdravlje, nacionalizam".

Tabla sa ovakvim napisom na prvoj "nacionalističkoj teretani" šokirala je Voždovčane, a gradski Sekretarijat za inspekcijske poslove pokrenuo je upravni postupak protiv SNP 1389.

Ova organizacija je dužna da sama ukloni i teretanu i tablu, navode inspektori, a ako to ne urade, uklonit će je gradske službe i protiv onih koji su ih postavili bit će podnijete krivične prijave.