|

Dubrovnik pod vodom

Dubrovnik pod vodom
0
F
FENA
22.11.2010. u 13:09
3
komentara
0

dijeljenja
Dubrovnik pod vodom Foto: Slobodna Dalmacija
Nevrijeme s velikom količinom oborina jutros je pogodilo šire dubrovačko područje, u potpunosti je prekinut promet na dubrovačkom području, a poplavljene su brojne kuće, trgovine i drugi objekti.
Sastao se i štab za zaštitu i spašavanje koji koordinira sve poslove u raščišćavanju prometnica i osiguranju redovite uspostave prometa te utvrđivanju mogućih šteta zbog obilne kiše. Građani su pozvani da ne izlaze na prometnice dok se ne smiri vrijeme, a sve raspoložive vatrogasne jedinice i komunalna poduzeća na terenu hitno uklanjaju posljedice nevremena.

Zbog vremenske nepogode te odrona na nekim dijelovima cesta i stanja školskih zgrada roditeljima je preporučeno da ne šalju svoju djecu na nastavu.

U protekla dva i pol sata na području grada Dubrovnika palo je više od 130 litara kiše po četvornom metru, javili su iz dubrovačke postaje državnoga hidrometeorološkog zavoda.

Dubrovački vatrogasci od jutros su intervenirali više od pedeset puta, a trenutno je na terenu više od 20 ekipa.

Na Stradunu je razina vode dosezala 40 cm, poplavljene su brojne trgovine te Soba branitelja koja se nalazi u Državnom arhivu u Palači Sponza.

Promet je jako otežan, a odroni su brojni, osobito na dijelu ceste od Sustjepana prema Komolcu te na istočnom izlazu iz grada kod skretanja prema Bosanki.

Zbog nevremena struje nema na području od Stare Mokošice do Zaton Dola te dio povijesne jezgre i Konavoska Brda. Radovi su u toku.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...