Nakon oslobađanja hrvatskih generala
0

DSS: Srbija treba prekinuti pregovore s EU

FENA
Potpredsjednik Narodne skupštine Srbije i potpredsjednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Nenad Popović zatražio je u nedjelju, u povodu oslobađajućih haških presuda hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču, da Beograd prekine pregovore s Eropskom unijom i proglasi neutralnost, saopćila je ova stranka.

Popović je, kako se navodi u saopćenju DSSa-a, ocijenio da “ista ruka upravlja Haaškim sudom i pokušajem otimanja Kosova od Srbije”.

“Oslobađanje hrvatskih generala koji su izveli etničko čišćenje srpskog naroda u Hrvatskoj jasno nam govori kako će se ubuduće EU ponašati prema drugim otvorenim pitanjima koje ima Srbija. Pošto ista ruka upravlja Haaškim sudom i pokušajem otimanja Kosova od Srbije, sada je jasno da će ta ruka u budućnosti učiniti sve da Kosovo postane nezavisno”, izjavio je Popović.

On je procijenio da će Haag osloboditi i Ramusha Haradinaja, kojeg naziva “zločincem s Kosova”.

“Možemo očekivati da i Ramush Haradinaj, zločinac s Kosova, bude oslobođen. Bit će to jasna poruka EU da u rješavanju kosovskog problema neće biti poštovan minimum srpskih interesa”, izjavio je Popović, istaknuvši da “upravo zbog toga, Srbija treba prekinuti pregovore s Evropskom unijom i proglasiti političku neutralnost”.

“Dosta je bilo ponižavanja Srbije pred EU koja ne želi kazniti zločince i trgovce ljudskim organima”, zaključio je Popović, a priopćila Demokratska stranka Srbije, čiji je potpredsjednik.

Demokratska stranka Srbije Vojislava Koštunice konzervativna je parlamentarna stranka i u Narodnoj skupštini Srbije od 250 zastupničkih mjesta ima 21 mandat.