Uhapšen u Crnoj Gori
0

Državljanin BiH vozio 13 kilograma skanka

Sarajevo-x.com
Službenici Područne jedinice Nikšić juče su lišili slobode i zadržali državljanina Bosne i Hercegovine, A.M. (24) iz Bileće, kod kojeg su pronašli i oduzeli 13 kilograma skanka, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Policijski službenici su, vršeći redovnu kontrolu putnika i vozila, na magistralnom putu Nikšić - Vraćenovići, u mjestu Kapino Polje, zaustavili teretno motorno vozilo marke „Iveko", registarskih oznaka 200-M- 831, vlasništvo jedne bosanske firme, kojim je upravljao A.M.

"Nakon redovne kontrole isprava, policijski službenici su primijetili neuobičajeno ponašanje A.M, nakon čega su pristupili pretresu vozila. Pretresom su, u tapaciru vrata kabine, pronašli i oduzeli 13 paketa sa oko 13 kilograma skanka.A.M. je potom lišen slobode i zadržan u prostorijama PJ Nikšić", saopšteno je iz crnogorske policije.

Skank, za koji se sumnja da je bio namijenjen stavljanju u promet, je upućen u Forenzički centar, radi detaljnih analiza, a o događaju su upoznati istražni sudija Višeg suda u Podgorica i zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici.

Osumnjičeni A.M. će danas, uz krivičnu prijavu, biti predat nadležnom istražnom sudiji, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.