{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dravom stiže vodeni val, preporučena evakuacija u Lovrečan Otoku

F
5.11.2012. u 17:31
0
0
Dravom stiže vodeni val, preporučena evakuacija u Lovrečan Otoku
0
Dravom stiže vodeni val, preporučena evakuacija u Lovrečan Otoku
Foto: Ilustracija
Tokom večeri na Dravi bi se na izlazu iz Slovenije u Hrvatsku trebao pojaviti vodeni val s protokom od 2500 kubičnih metara vode u sekundi pa se očekuje da će rijeka poplaviti Lovrečan Otok, naselje u općini Cestici, čijem je stanovništvu predložena evakuacija, doznaje se od Ladislava Grđana u varaždinskome Centru za poplave Hrvatskih voda.
Na području Varaždinske županije izgrađeni su nasipi koji mogu izdržati protok od 2500 kubičnih metara vode u sekundi pa bi trebalo biti sve u redu, osim na području Lovrečan Otoka, naselja u općini Cestici, gdje nema nasipa ni drugih elemenata za obranu od velikih voda pa je lokalnom stanovništvu predložena evakuacija, kaže Grđan.

Ako protok vode bude veći od očekivanih 2500 kubičnih metara u sekundi, moglo bi biti problema na svim područjima uz rijeku. Grđan kaže da prate stanje na terenu te da su u hidroelektranama Varaždin i Čakovec u toku pripreme za dolazak vodenog vala, to jest da se prazne akumulacije kako bi mogle prihvatiti veću količinu vode.

Za sad nisu proglašene redovite mjere obrane od poplave, no očekuje se da će se uskoro proglasiti, kaže Grđan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: