Regija
12

Drama u Zagrebu: Opljačkali ih, a onda ih pitali koga da nazovu da ih oslobodi

Klix.ba
Dvojica maskiranih razbojnika opljačakli su porodičnu kuću u Zaprešiću u Zagrebu. Razbojnici su upali u kuću sa fantomkama i kapuljačama dok su u njoj bili supružnici. Na vrata spavaće sobe banuli su oko tri ujutro u noći s petka na subotu.

Pljačkaši su tražili zlato. Vlasnik kuće skočio je na jednog od provalnika no pljačkaš ga je udario drškom pištolja, a zatim su supružnike vezali i prijetili im pištoljem. Kada su ovi rekli da nemaju zlata, lopovi su tražili novac i do njega došli u spavaćoj sobi. Odnijeli su oko 300.000 kuna (76.824 KM), piše 24sata.hr.

U jednom trenu ženi je pozlilo, jedan od lopova donio joj je i čašu vode.

"Zašto plačete? Pa u dvorištu imate Mercedes. Ne bojte se. Sve će biti brzo gotovo! Samo recite koga da nazovemo da vas dođe osloboditi", rekli su lopovi i nakon pola sata su pobjegli Mercedesom koji su ukrali supružnicima ispred kuće.

Automobil su brzo ostavili kod obližnje pruge.

"Razbili su prozor sa stražnje strane i tako ušli u kuću. Možda su to napravili i prije tog dana pa su čekali u praznom potkrovlju", rekao je muškarac, svjestan da u kući nije dobro držati veće svote novca.