Regija
5

Drama u Crnoj Gori: Građani Podgorice i policija zajedno u potrazi za 11-godišnjakom

Anadolija
Foto: AA
Foto: AA
Veliki broj građana Podgorice, pripadnici policije, kao i ronioci Specijalne jedinice policije pretražuju djelove Podgorice, korita rijeka, kao i parkove i igrališta ne bi li pronašli Ognjena Rakočevića (11) koji je nestao juče.

Ognjen je nestao u noći između utorka i srijede. Pretpostavlja se da je dječak koji boluje od autizma, bos, bez majice i u donjem dijelu trenerke, tokom noći izašao iz porodične kuće u Ulici Vaka Đurovića, u Podgorici. Dječak ima plavu kosu, svijetli ten i plave oči i visok je oko 150 centimetara. Porodica je u utorak ujutro primijetila da ga nema, nakon čega je pretraživan širi centar grada.

Veliki broj građana okupio se danas na Trgu republike u centru grada, kako bi se podijelili u grupe i krenuli u potragu za nestalim dječakom. Okupljeni su se zajedno sa policijom podijelili u tri grupe.„Jedna grupa neka ide na brdu Gorica, u pravcu prema Zagoriču. Druga grupa neka se kreće prema naselju Zlatica. Treća grupa neka traži prema Maslinama.

Zamolio bih vas da budete pažljivi, radi se o nepristupačnom terenu, moguća je i pojava gmizavaca“, kazao je okupljenima inspektor Miljan Ćirović.Ranije danas u potragu za nestalim dječakom krenuli su navijači podgoričke "Budućnosti", popularni "Varvari", kao i maturanti nekoliko podgoričkih srednjih škola.