Skup EPP-a
3

Dolazi li Vučić u Zagreb: HDZ na nogama, Plenković tvrdi da još ništa nije potvrđeno

A. D.
Foto: Patrik Maček/PIXSELL
Foto: Patrik Maček/PIXSELL
Nakon informacije o tome da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dolazi u Zagreb na Kongres Evropske pučke stranke, reagirali su iz HDZ-a.

Naime, N1 Hrvatske objavio je informaciju da če Vučić biti jedan od govornika na ovom skupu, a iz HDZ-a optužuju medije za "za ponovno širenje laži i dezinformacija u vezi s održavanjem Kongresa EPP-a u Zagrebu".

"Naglašavamo kako Aleksandar Vučić nije predviđen kao govornik na sjednici Predsjedništva i Političke skupštine EPP-a 19. novembra, koja će se održati u prostorijama Hrvatskog sabora", kazali su u HDZ-u.

Oštro je reagirao i predsjednik Vlade Hrvatske i šef HDZ-a Andrej Plenković koji je pred Banskim dvorima rekao da N1 "objavljuje laži".

"Kongres EPP-a održat će se u Areni. To je najveći politički skup bilo koje evropske porodice ikada održan u Hrvatskoj. Doći će oko 2.000 ljudi. Svi čelni ljudi koji su ili šefovi vlada ili predsjednici stranaka iz političke obitelji EPP-a su pozvani. Mnogi su potvrdili, a koliko mi je poznato gospodin Aleksandar Vučić još nije", rekao je Plenković i dodao da Vučić ima pravo doći jer je pozvan.