Miting SNS-a
10

Dodik poručio u Beogradu: RS nije dozvolila da BiH prizna Kosovo, nećemo granicu na Drini

Klix.ba
Foto: Tanjug/Predsjedništvo Srbije
Foto: Tanjug/Predsjedništvo Srbije
Lider SNSD-a i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik bio je jedan od govornika večeras na mitingu vladajuće partije u Srbiji - SNS-a koji se održava u Beogradu.

On je na početku svog govora izjavio da je došao u Beograd da isporuči ljubav Srbiji, dodavši da nju stalno prati Republika Srpska.

"RS nije dozvolila da BiH prizna Kosovo. I mi pratimo politiku Srbije i mi jasno i glasno govorimo da ne možemo u NATO zato što su inama u dva navrata bacali bombe, zato što nećemo da granica bude na Drini. Mi smo svoju odluku donijeli i pratit ćemo Srbiju. Ništa normalnije nema od toga da RS u važnim geostrateški prilikama prati Srbiju", rekao je Dodik.

On je kazao da je "važno da znamo da budućnost Srbije podrazumijeva mir sa narodima čs kojima dijelimo ovaj balkanski prostor i da sve razmirice riješavamo pregovorima".

"Mi u RS-u veoma jasno, za razliku do vremena od prije, možemo da kažemo svoj stav. Za nas je RS trajna kategorija, za nas je RS država u kojoj žive Srbi, a Srbija zemlja i država u koju smo zagledani", rekao je Dodik.