"Sadejstvo 2020"
474

Dodik i Cvijanović na vojnoj vježbi u Srbiji, Vučić poručio: Vojska pripada svim našim građanima

SRNA
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Na Pešteru je danas održana združena taktička vojna vježba za bojevim gađanjem "Sadejstvo 2020", u kojoj je učestvovalo oko 2.800 pripadnika jedinica kopnene vojske, ratnog vazduhoplovstva i specijalnih snaga Vojske Srbije, sa oko 40 vazduhoplova i više od 150 borbenih i neborbenih vozila i sistema.

Prisustvovali su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, načelnik generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović i drugi zvaničnici. Vučić je izjavio je da je poziv za vojnu vježbu "Sadejstvo 2020" na Pešteru bio upućen svim članovima Predsjedništva BiH.

"Jačamo svoju vojsku da bismo odvratili svakog agresora od napada na nas, a nama ne pada na pamet da vodimo bilo kakve agresivne sukobe", poručio je Vučić nakon vježbe.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Dodao je da je Vojska Srbije i bošnjačka, ali i svakog drugog stanovnika Srbije i da ništa nije upereno protiv Bošnjaka.

"Moja poruka je samo jedna - ovo je njihova vojska, ovo su njihova zemlja i ognjišta. Ne samo da niko neće da ih dira, već će da ih brani ukoliko bilo ko bilo kada pomisli da ih napadne. Ništa nije upereno protiv Bošnjaka", rekao je Vučić novinarima.

Vučić je poručio da u današnjoj vježbi nema nikakvih skrivenih poruka, nego samo najljepših mogućih.