Regija
0

Đukanović: Šarić ne može reći ništa što bi me ugrozilo

FENA
Milo Đukanović (Foto: AFP)
Milo Đukanović (Foto: AFP)
Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je da Darko Šarić ne može reći ništa što bi moglo ugroziti njega ili Crnu Goru.

Na pitanje da prokomentariše navode iz saslušanja Darka Šarića, u kojima svjedoči da mu je nuđena nagodba ukoliko bi optužio premijera Crne Gore za bilo što, Đukanović je kazao da ga ta informacija nije iznenadila, prenosi Tanjug.

"To me ne uznemirava, jer čak i da je postojao takav aranžman, ne vidim da je netko od njih mogao reći nešto što bi moglo biti opterećujuće za Crnu Goru ili mene lično", kazao je Đukanović novinarima.

On je rekao kako ga to nije ni iznenadilo jer su, kako je naveo, razni ljudi prethodnih godina priopćavali da su od određenih struktura iz sigurnosnog sistema Srbije imali slične ponude.

"To, pod uslovom da je tačno, svjedoči o onome što smo znali i što je bila karakteristika odnosa Srbije prema Crnoj Gori u prethodnom razdoblju, gdje se na takav i slične načine pokušavalo nauditi Crnoj Gori i njenoj državnoj politici", objasnio je Đukanović.

On je istakao da postoji napredak u odnosima Crne Gore i Srbije nakon osnivanja nove vlasti u Srbiji.

"Od osnivanja nove vlasti u Srbiji ne registriramo ne samo takve drastične negativne namjere prema Crnoj Gori, nego ni negativne tonove", naglasio je crnogorski premijer.

Prema njegovim riječima, Crna Gora i Srbija imaju partnerski odnos koji doprinosi postupnom ozdravljenju međudržavnih odnosa s ambicijom, kako je naveo, da ti odnosi budu primjerni i da doprinesu ukupnom ozdravljenju društava i demokratskom napretku na zapadnom Balkanu.

Đukanović je potvrdio da će se pojaviti na saslušanju u Tužilaštvu povodom ubistva novinara Duška Jovanovića.

"Do sada nisam bio u prilici da dam iskaz u Tužilaštvu zbog obveza na međunarodnom planu", rekao je Đukanović, dodajući da će to učiniti u najkraćem mogućem roku.