Obratio se nakon poraza
93

Đukanović dostojanstveno čestitao Milatoviću: Želim mu da bude uspješan jer će onda biti i Crna Gora

B. H.
Screenshot: RTCG
Screenshot: RTCG
Nakon poraza u predsjedničkim izborima u Crnoj Gori iz štaba DPS-a se obratio i sada već bivši predsjednik Milo Đukanović i čestitao na pobjedi novom predsjedniku Jakovu Milatoviću.

Obraćanje Đukanovića iz štaba DPS-a su pratili veliki aplauzi i pjesme posvećene Crnoj Gori, te je atmosfera bila daleko od gubitničke.

Njegovi saradnici su izviždali pitanje novinarke redakcije Vijesti o predstojećim parlamentarnim izborima, a on ih je pokušao utišati kako bi ispoštovao javnost i dao odgovor, međutim to nije bilo moguće.

"Završeni su izbori u Crnoj Gori, Crna Gora je izabrala, ja taj izvor poštujem, čestitam Milatoviću na povjerenju koje su mu ukazali građani i želim da mu bude uspješan predsjednik, jer ako bude uspješan i Crna Gora će biti uspješna država", istakao je Đukanović.

Zahvalio se svim Crnogorcima koji su masovnim učešćem na izborima doprinijeli se u Crnoj Gori održi još jedan kredibilan izborni proces koji doprinosi ugledu Crne Gore.

"Također želim da se zahvalim Crnogorcima koji su meni dali povjerenje, svaki glas cijenim, kao i svih ovih 30 godina. Nekada su bili dovoljni za većinu, sada nijesu, ali svaki vrijedi ko planina", istakao je Đukanović.

Dodao je kako posebno ponosan na ogromnom povjerenju koje su mu ukazali manjinski narodi te kako to potvrđuje njegovu borbu za građansku Crnu Goru.

"Jako je važno da Crna Gora napravi i sljedeći izbor koji je zakazan za 11. juni, sve što se događa ovih dana potvrđuje da Crna Gora nažalost nema vladu, da ima zalutale institucije. Ja sam čestitao, ali institucije su se nažalost pokazala veoma slabim", kazao je Đukanović.

Dodao je da je mogao sa tribina gledati izbore, ali je htio da zaštiti nacionalnu čast Crnogoraca.

"Građanska Crna Gora ostaje moja preokupacija, moja ljubav i ono čemu ću biti posvećen do kraja života. Predsjednik sam do 21. maja i do zadnjeg dana ću raditi svoj posao kako najbolje znam", rekao je Đukanović.

"Prihvatam ovaj sud demokratske javnosti Crne Gore i želim Crnoj Gori sve najbolje i novom predsjedniku da bude dostojan povjerenja koje je zadobio", zaključio je Đukanović.