Iskorištena šansa
13

Đukanović: Članstvo Crne Gore u NATO-u je podsticaj za region

SRNA
Foto: EPA
(Foto: EPA)
Lider crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista Milo Đukanović ocijenio je da je članstvo u NATO satisfakcija za zvaničnu crnogorsku politiku u posljednje dvije decenije, ali i podsticaj za region jer pokazuje kako je jedna od najmanje razvijenih država Balkana iskoristila šansu.

Bivši crnogorski premijer je naveo da članstvo u NATO znači da evropski kvalitet života za Crnu Goru više nije stavka na listi želja, nego šansa da se taj cilj dostigne realnost.

"Članstvom u NATO-u dodatno obezbjeđujemo našu stabilnost i stvaramo pretpostavku za dinamičan demokratski, ekonomski razvoj. Istovremeno ukazujemo komšijama da je to moguće", rekao je Đukanović.

On smatra da to nije samo prazna proklamacija, već da su otvorena vrata i NATO-a i EU realna šansa.

"Crna Gora je prošla kroz ta prva vrata i vjerujem da će takvom porukom, prije svega stranim investitorima, obezbijediti ne samo nedostajući kapital nego nedostajuće iskustvo, znanje u oblasti tehnologije i u svim drugim oblastima", rekao je on.

Đukanović ističe da će Crna Gora na taj način uspjeti da obezbijedi željeni tempo ekonomskog rasta, a samim tim i željeni tempo ukupnog društvenog razvoja i novog kvaliteta života za građane.