Večeras u 20 sati
0

Direktan prenos TV duela Nikolića i Tadića na TV1

Klix.ba
Večerašnju debatu predsjedničkih kandidata Srbije Borisa Tadića i Tomislava Nikolića gledatelji u BiH mogu pratiti na kanalu TV1, odmah nakon centralne informativne emisije - Dnevnika TV1.

Planirano je da TV duel, pred drugi krug izbora za predsjednika Srbije, koji će biti održani u nedelju, 20. maja, traje 90 minuta i za to vrijeme će oba predsjednička kandidata imati priliku govoriti o osam tema: Vizija u budućnost Srbije, Vanjska politika i odnosi u regiji, Kosovo i Metohija, Ekonomija, investicije i rješavanje problema nezaposlenosti, Odbrana i sigurnost, Socijalna politika i obrazovanje mladih, Evropske integracije.

"TV1 se odlučila da preuzme prava prijenosa TV duela od RTS-a, jer mislimo da javnost u našoj zemlji interesuje način razmišljanja i strategija predsjedničkih kandidata Srbije. Mi smo susjedi Srbije i politička situacija u toj zemlji se nerijetko reflektuje i na BiH, a imamo i iste zadatke u budućnosti, poput namjere priključenja Evropskoj uniji. Bitno je upoznati kandidate, vidjeti kako razmišljaju o bitnim pitanjima unutarnje i vanjske politike, jer će jedan od njih povesti Srbiju u budućnost", izjavio je direktor programa TV1, Sanjin Bećiragić.

Za odogovor na svako pitanje učesnici TV duela imat će tri minute na raspolaganju te još minut koji se može iskoristiti za dopunu odgovora, ili za reagovanje i komentar na izlaganje drugog kandidata. Svakom od kandidata bit će postavljeno ukupno osam istovjetnih pitanja. Pravila debate nalažu da nema prekidanja i uzimanja riječi, a nužno je i persiranja tokom duela.

Na kraju će oba predsjednička kandidata imati na raspolaganju 90 sekundi za završnu riječ.

TV1Mreža će, u datom terminu, nastaviti emitovati program prema ustaljenoj programskoj shemi.

TV1