Nesvakidašnja situacija
91

Diplomatski skandal u Crnoj Gori: Predsjednik Bugarske otišao jer mu je premijer Spajić kasnio četiri minute

A. L.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Sastanak premijera Crne Gore Milojka Spajića sa predsjednikom Bugarske Rumenom Radevim, koji je danas trebao biti održan u Podgorici, otkazan je radi kašnjenja premijera zemlje domaćina.

Dogovoreni sastanak Spajića sa predsjednikom Bugarske u zgradi Vlade Crne Gore je kasnio, zbog čega je delegacija predvođena Radevim, poslije četiri minuta čekanja napustila zgradu, potvrđeno je za crnogorske Vijesti iz Vlade.

"Sa ambasadom Bugarske dogovoreno je da se sastanak održi u prijemnom salonu u zgradi Vlade u 17 sati, pošto je predsjednik Vlade Milojko Spajić imao veliku želju da se, uprkos zgusnutoj agendi, sastane sa predsjednikom Radevim. Raniji sastanak predsjednika Vlade sa najvećom turističkom kompanijom, njemačkim TUI-ijem, trajao je tri minuta duže od planiranog, a delegacija predsjednika Bugarske Rumena Radeva, poslije četiri minuta čekanja napustila je zgradu Vlade", rečeno je "Vijestima" iz Vlade.

Iz Vlade je pojašnjeno da je sastanak trebao da se održi u istom, prijemnom salonu, gdje je bio sastanak sa predstavnicima TUI-a i da je razlog njegovog kašnjenja bio taj što je prostor trebalo pripremiti za novi sastanak.