Regija
73

Delegacija Beograda posjetila Batu Živojinovića: Valter je najbolji ambasador Srbije u Kini

Klix.ba
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsjednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević posjetili su proslavljenog glumca Velimira Batu Živojinovića u njegovom domu na Vračaru.

Povod za posjetu bila je ostvarena ideja premijera Srbije Aleksandra Vučića da se, u svrhu predstavljanja turističkog potencijala Beograda i Srbije u Narodnoj Republici Kini, snimi reklamni spot u kojem bi dva najpoznatija Srbina, legenda glumišta i najuspješniji sportista današnjice, Velimir Bata Živojinović i Novak Đoković, pozvali kineske turiste da posjete Srbiju.

Bata je još prije desetak dana ispunio svoje obećanje i snimio je spot u promotivnoj kampanji "Beograd, siguran grad".

"Naravno da sam se bez razmišljanja odazvao pozivu da uzmem učešće u ovom projektu od nacionalnog značaja. Za svoj narod, voljeni grad i zemlju uvijek sam spreman da sa svoje strane pomognem koliko je to moguće. Veliko zadovoljstvo i čast mi je što učestvujem u ovoj kampanji i biće mi zaista drago da Kinezi dođu u što većem broju, upoznaju naše ljude, osjete gostoprimstvo i ljubav našeg naroda, i da se upoznaju sa ljepotama Beograda i Srbije. Siguran sam da će se ovdje osjećati kao kod svoje kuće i da će se iznova vraćati i pronositi dobar glas o nama. Žao mi je što me bolest sprječava, inače bih posjetio Kinu i lično ih pozvao", kazao je Živojinović.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakao je da je ovaj projekat od izuzetnog značaja za saradnju Kine i Srbije, kako u kulturi tako i u ostalim oblastima.

"Odlično znamo koliko je 'Valter' poznat i voljen u toj velikoj i mnogoljudnoj zemlji. Nama je izuzetna čast što je Bata pristao da učestvuje u ovom projektu, iako je već dao svoj nemjerljiv doprinos saradnji i kulturnoj razmjeni dviju zemalja", kazao je Mali.

On je dodao da se nada da će projekat imati uspjeh koji bi mogao da stane rame uz rame sa Batinim doprinosom kulturi i promociji Srbije u svijetu.

"Slobodno možemo da kažemo da je 'Valter' najbolji ambasador Srbije u Kini", istakao je beogradski gradonačelnik.