Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@Omer! Necu babo necu Omera, Omera je bekrija,on ce da me otera.... Meni treba srbenda,svaku noc da me +ara....
@ Trojka, ne prosipaj se u pogresno vrijeme, cekaj jesen, posli ljudi kuci sa tenkovima i topovima..dobili po guzici...
Sve dok postoji i jedan covjek u Bosni koji zeli ikakve odnose sa Srbijom ponizenja ce se nastaviti. Zbog ovog cina hapsenja i ponizavanja naseg covjeka trebalo je objaviti rat kurvi Srbiji. OJ Srbijo kujo vlaska gorices jednog dana i platices sve racune!
Tacno druze, moj brat je protiv svoje volje \"odsluzivao\" JNA. Zatekao se na aerodromu Pleso,kraj Zagreba. Jedva je cekao da ode kuci. Iskljucili im vodu,struju a drzali ih pod snajperom. Na kraju su bili primoreni da se ukljuce u \"dijalog\" oruzijem. Seo mladji oficir na \"micu trocevku\" i ispalio im rafal zapaljivih metaka. Nakon par sati su im prikljucili vodu i struju. A povukli su se pod pratnjom vojne policije,dovedene \"starijeg kadra\" iz tadasnjeg ostatka Jugoslavije. Nekoliko momaka je ne potrebno izgubilo glavu i time stvorilo plodno tlo za \"gnev\" i krimose koji su se prikljucivali kasnije stvorenim paravojnim organizacijama.
Ja bio u HR u JNA kad je poceo rat....bilo nas je iz cijele bivse Yuge svih nacionalnosti,...jedva cekao brate da se docepam Bosne... preko grane u inostranstvo, odakle i kucam...Yebla vas i bosna i Juga
To je bilo na samom pocetku rata, ta nazovi vojska do tad nije ni na koga ni metak ispalila niti je imala vremena.ZAR NEKO MISLI DA SE JEDNA VOJSKA MOGLA POVUCI ZA MINUT posle proglasenja nezavisnosti BiH...Tu je u stvari po mom misljenju finta u naoruzanju koje je imala ta vojska..generali naredili povlaci naoruzanje,....drugi ostavite naoruzanje...i tako izginuse momci ,dzab-dzabte ni krivi ni duzni..
Covjece to su bili golobradi vojnici JNA a tu vojsku je i on sluzio kad je bio mlad tj, morao po tadasnjem zakonu kao i oni..Ne kazem nista sto se posle Ilija opredijelio za Armiju BiH njegova licna stvar i na kraju tako je i trebao.Ne znam koliko ko ovdje ima godina pa da moze razumjeti .I ja sam sluzio tu JNA vojsku ne zbog nekog politickog ili nacionalnog opredeljenja vec jednostavno to smo tad svi momci od 19-20 godina morali.Oni su momci posle propasti drzave YU samo posli svako svojoj kuci je ,..toga je meni zao.
Ovo je strašno šta se čovjeku dešava! Velika sramota je za našu državu što ništa ne radi po tom pitanju. Izgleda da nas može handriti ko god stigne. @Trojka - Za koju je vojsku on trebao dati život? Za onu koja je tamanila nevin narod duge četiri godine? Haj ne seri!
Znam da svaki grad treba da se brani ako neka tudja vojska hoce da udje u njega....Ali vojska izlazi iz grada i ta je vojska jos do juce bila tvoja vojska, i sad pucaj po njoj............mislim da je to mogao narediti samo idiot,..na stranu to sto su ti vojnici bili na osluzenju vojnog roka, tj morali su po zakonu sluziti tu istu vojsku....ovaj sto je naredio otvaranje vatre bio pripadnik te iste vojske i zakleo joj se na vijernost da ce za nju dati i svoj zivot......i sad vi njega zalite....djesi logiko
Treba biti toliki idiot pa ne shvatiti kolike su ovo samo nebuloze i lazi. Nedozvoljena sredstva? A sta je to u ratu bilo nedozvoljeno? Nije bilo zabranjeno bespravno ubiti toliko ljudi, a zabranjeno jednom covjeku da brani svoju glavu i glavu svoje porodice? U jednom od intervjua je Ilija izjavio kako je ogorcen na drzavu BiH i sve u njoj. I ima pravo. Zasto vec jednom ne lupimo sakom o sto, i prestanemo dozvoljavati da nas gaze? Stvarno zalosno, ali vec mnogo vremena je proslo otkad ovaj nevini covjek sjedi u zatvoru i ceka slijedece prazno sudjenje.
Ovo je opet pokazno kako se \"drzava\" odnosi prema pravim patriotama. Stidite se \"Ljiljani\" i \"Beretke\" i svi ostali SDA profiteri. Stidite se i Vi gospodine Komsicu. Fuj ste svi!
entitet nam je *urac, drzava ne postoji i sta sad hocete? zasta su ginuli ljudi? da bi bakir imao
Ne mogu da vjeujem da niko ne komentarise ovo... gdje ste sada cyber patriote?