{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas izbori u sjevernoj Mitrovici

S
17.11.2013. u 08:41
2
12
Danas izbori u sjevernoj Mitrovici
2
Danas izbori u sjevernoj Mitrovici
U sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice danas se održavaju ponovljeni lokalni izbori na tri biračka centra.
Izbori za gradonačelnika i lokalnu skupštinu počeli su u 7.00 i trajaće do 19.00 satina 27 biračkih mjesta u biračkim centrima u Osnovnoj školi "Sveti Sava", Medicinskoj i Tehničkoj školi. Pravo glasa ima 23.378 glasača.

U neposrednoj blizini biračkih centara prisutan je povećan broj pripadnika Kosovske policijske službe /KPS/, a vidljivo je prisustvo i pripadnika Euleksa i Kfora.

Građani sjeverne Kosovske Mitrovice biraju između pet kandidata, među kojima su Krstimir Pantić iz Građanske inicijative "Srpska", Oliver Ivanović iz Građanske inicijative "SDP" i Dimitrije Janićijević iz Samostalne liberalne stranke.

Izbori se ponavljaju nakon što je u ovim biračkim centrima 3. novembra prekinuto glasanje, pošto su nepoznate osobe upale i uništile birački materijal i razbile kutije sa glasačkim listićima.

Na izborima 3. novembra, na glasačkim mjestima na kojima nije poništeno glasanje, kandidat Demokratske partije Kosova Agim Deva osvojio je nešto više od 1.000 glasova, a nezavisni kandidat Adrijana Hodžić oko 500 glasova.

Državni vrh Srbije pozvao je građane Kosovske Mitrovice da učestvuju na ponovljenim izborima i na taj način pomognu u formiranju zajednice srpskih opština.

Predsjednik Centralne izborne komisije /CIK/ samoproglašenog Kosova Valjdete Daka rekla je da je CIK, zajedno sa Euleksom, Kforom i KPS-om preduzeo sve mjere da se ne ponove incidenti koji su se dogodili 3. novembra.

"Ukoliko dođe do prekida glasanja primijenićemo 'plan B', odnosno listići će biti odmah preneseni u centar za prebrojavanje kod Kosova Polja, gdje će članovi CIK-a izvršiti uvid i odmah saopštiti rezultate", rekla je Daka.

Misija Euleks, Kfor i KPS pripremili su za današnje izbore poseban plan mjera bezbjednosti, koji podrazumijeva da neće biti dozvoljeno okupljanje građana na javnim mjestima s ciljem ometanja izlaska birača na glasanje.

Tok glasanja prati posmatračka misija EU.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: