Regija
0

Danas Dan žalosti u Crnoj Gori

FENA
Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs
Vlada Crne Gore odlučila je da srijedu, 26. juna, proglasi Danom žalosti, zbog pogibije 18 rumunskih građana u saobraćajnoj nesreći u kanjonu Morače i tragične smrti četverice mladića koji su stradali u Dobrim vodama kod Bara.

U nesreći rumunskog autobusa na magistralnoj cesti Podgorica-Kolašin, poginulo je 18 putnika, 29 je teško povrijeđeno, od kojih se troje i dalje nalaze u životnoj opasnosti, a uzrok nesreće još nije utvrđen, javio je Tanjug.

Svi povrijeđeni i nastradali putnici u nesreći, koja se dogodila u nedjelju, prebačeni su u utorak iz Crne Gore posebnim avionima za Bukurešt.

Crnogorski ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević kazao je ranije da se nesreća dogodila kada je autobus, iz za sada nepoznatih razloga, kod manastira Morača, sletio s mosta Ždrijelo u provaliju duboku više od 30 metara.

Još jedna nesreća obilježila je ovu sedmicu Crnoj Gori.

Četiri mladića poginula su u ponedjeljak u barskom naselju Dobre vode, a tragedija se dogodila tokom izvođenja radova na bunaru. Među njima su i dvojica mladića iz BiH - Ejup Hodžić iz Gornjeg Vakufa i Nisvet Carina iz Zenice.

Nesreća se dogodila kada se jedan mladić, tokom čišćenja bunara, počeo gušiti, da bi zatim tri mladića uskočila u bunar u pokušaju da ga izvuku, ali su svi stradali.