Regija
0

Dalmacija zahvaćena požarima

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Dalmacija se bori sa najvećim požarima ove sezone, a vatra još nije stavljena pod kontorlu u okolini Skradina kod Šibenika, na području Kule Norinske, nedaleko od Dubrovnika, te u Mokošici u Zadarskoj županiji.

Vatra u okolini Skradina još nije stavljena pod kontrolu, a lokalnim vatrogacima su se noćas pridružili i vatrogasci iz kontinentalnog dijela zemlje i pripadnici Hrvatske vojske. Radi gašenja vatre očekuje se i dolazak dva air traktora.

U Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje je potvrđeno da su tokom noći od vatre odbranjene kuće u ugroženim zaseocima Todorovići, Čuline i Bratići, čiji stanovnici su sinoć evakuisani.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji najteža je situacija u dolini Neretve gdje na području Kule Norinske hara veliki požar i prijeti kućama.

Požar je cijelu noć gasilo 130 vatrogasaca iz svih dijelova Hrvatske, a pridružilo im se 100 pripadnika Hrvatske vojske. Danas se očekuje i pomoć dva kanadera.

Ativan je i požar na području Mokošice te kod mjesta Vukšić - Pristeg u Zadarskoj županiji, u miniranom području.

Dalmacija i jug Hrvatske bore se s najvećim požarima ove sezone. Oko 450 vatrogasaca gasilo je vatruj juče na 11 požarišta, uz podršku iz vazduha.

Povrijeđena su dva vatrogasca, od kojih jedan teže, koji je zadobio opekotine drugog stepena.