Dačić: Svake godine imamo 40.000 Srba manje

A
Anadolija
1.1.2013. u 16:04
0
38
Dačić: Svake godine imamo 40.000 Srba manje
0
Dačić: Svake godine imamo 40.000 Srba manje Foto: Anadolija
U Beogradu se danas održava manifestacija “Ulica otvorenog srca“, a program ove tradicionalne manifestacije je posvećen humanitarnoj akciji “Bitka za bebe“.
Centralna manifestacija svečano je otvorena u podne u Svetogorskoj ulici u centru Beograda, a prisutnima se obratio i premijer Srbije Ivica Dačić, koji je poručio da se Srbija mora boriti protiv bijele kuge

“U Srbiji se godišnje rodi 70.000 beba, a umre 110.000 ljudi, što znači da nas je svake godine 40.000 manje. Treba nam više dece, inače će Srbija da odumre“, istakao je Dačić.

Dačić je napomenuo i da država mora da potiče raznim mjerama rađanje djece, kroz vraćanje dječijeg dodatka, ukidanja dažbina na opremu i hranu za bebe..

“Ja se u ime vlade obavezujem da ćemo pomoći“, istakao je premijer Srbije, koji je ujedno prisutnim građanima čestitao Novu godinu.

Predsjednik Fonda B92 Veran Matić napomenuo je da je taj fond u prethodnoj akciji uspješno riješio pitanje inkubatora.

“Ovogodišnja akcija usmerena je na opremanje beogradskih porodilišta, a ja pozivam sve Beograđane, kao i učesnike ovogodišnje manifestacije 'Ulica otvorenog srca', da budu humanitarni tako što će dati svoj doprinos kupovini 55 CTG aparata“, kazao je Matić.

Nadalje, predsjednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić rekao je da je grad Beograd uradio mnogo važnih stvari koje se tiču poticanja politike rađanja

“Grad pomaže porodilje sa najmanjim primanjima i one koje ne rade, svaka beba dobija bebi paket", istakao je Antić i dodao da te mere koštaju 10-tak miliona eura godišnje.

Pod sloganom “Ulica otvorenog srca kuca za bebe“ organizovana je prodaja prigodnih suvenira, kao i postavljeni štandovi namijenjeni za prikupljanje dobrovoljnih prihoda za kupovinu CTG aparata za mjerenje otkucaja srca novorođenčeta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (38)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: