{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dačić: Srbija doživljava BiH kao najbližeg partnera

28.5.2013. u 16:18
0
17
Dačić: Srbija doživljava BiH kao najbližeg partnera
0
Dačić: Srbija doživljava BiH kao najbližeg partnera
Foto: Anadolija
Premijer Srbije Ivica Dačić istakao je u današnjem razgovoru sa visokim predstavnikom međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu Valentinom Inzkom da se Srbija, kao garant Dejtonskog sporazuma, zalaže za mir i stabilnost u Bosni i Hercegovini i da će poštovati svaki dogovor koji postignu dva entiteta i tri konstitutivna naroda u BiH.
"Bosnu i Hercegovinu doživljavamo kao jednog od najbližih partnera i imamo snažan interes da odnose podignemo do najvišeg nivoa. Srbija ima specijalne veze sa Republikom Srpskom i insistiramo na unapređivanju saradnje i sa Federacijom BiH“, istakao je premijer Dačić.

Kako je nakon sastanka saopšteno iz Vlade Srbije, tokom susreta je ocijenjeno da Srbija podržava evropske integracije Bosne i Hercegovine i izražena spremnost da se sva otvorena pitanja rješavaju u dobroj vjeri i u obostranom interesu.

"Srbija se zalaže za intenzivnu regionalnu saradnju i politički i ekonomski stabilan region jugoistoka Evrope", poručio je srbijanski premijer.

Na sastanku premijera Dačića sa visokim predstavnikom Valentinom Inzkom razmatrane su mogućnosti okončanja procesa povratka izbjeglica i efikasnija primjena regionalnog stambenog programa za rešavanje problema najugroženijih izbjeglica u regionu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: