{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dačić: Kumanovo može da se ponovi bilo gdje u regionu

S
SRNA
21.5.2015. u 14:45
0
31
Dačić: Kumanovo može da se ponovi bilo gdje u regionu
0
Dačić: Kumanovo može da se ponovi bilo gdje u regionu
Ivica Dačić (Foto: AFP)
Predsjedavajući OEBS-a Ivica Dačić izjavio je danas da su nedavni događaji u Makedoniji pokazali da postoji potencijal za destabilizaciju regiona i da bi svi, a posebno EU, ozbiljno trebalo da imaju u vidu mogućnost da se slična situacija ponovi u narednom periodu.
Dačić je na sastanku sa šefovima misija OEBS-a u jugoistočnoj Evropi u Beogradu rekao da OEBS može da doprinese međunarodnim naporima da se stabilizuju prilike u Makedoniji i da se otvori politički dijalog, ali da sam i bez koordinacije sa drugim, prvenstveno sa EU, ne može da pomogne Makedoniji.

Dačić, koji je i ministar vanjskih poslova Srbije, istakao je da u okviru OEBS-a postoje određeni mehanizmi koji bi mogli da se iskoriste za prevazilaženje postojećih problema, i da je Srbija, kao predsjedavajuća, spremna da se angažuje ukoliko Makedonija izrazi spremnost u tom pogledu, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Prema njegovim riječima, utisak predstavnika OEBS-a koji su nakon događaja u Kumanovu razgovarali sa predstavnicima vlasti, opozicije, nevladinih organizacija i stranih ambasada u Skoplju je da "nema političke volje da se otvori dijalog koji je neophodan da bi se prevazišla kriza".

"Umesto dijaloga u okviru institucija nastavlja se suočavanje na ulicama", upozorio je Dačić i dodao da ni dosadašnji međunarodni napori, uključujući angažovanje poslanika Evropskog parlamenta, ne daju rezultate.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: