|

Dačić i Thaci postigli dogovor o policiji

Dačić i Thaci postigli dogovor o policiji
4
A
Anadolija
5.12.2013. u 19:35
26
komentara
4

dijeljenja
Dačić i Thaci postigli dogovor o policiji Ivica Dačić (Foto: Anadolija)
"Imali smo konstruktivnu diskusiju i napravili smo odlučujući napredak kada je riječ o pitanjima policije", izjavila je danas visoka predstavnica Evropske unije za vanjsku politiku i sigurnosna pitanja Catherine Ashton nakon sastanka sa premijerima Srbije i Kosova, Ivicom Dačićem i Hashimom Thacijem.
"Danas sam se sastala sa premijerom Dačićem i premijerom Thacijem u Bruxellesu, kako bismo razgovarali o unapređenju implementacije preostalih elemenata iz aprilskog sporazuma. Vodili smo konstruktivan razgovor i postigli smo odlučujući napredak kada je riječ o policiji i drugim pitanjima. Dogovorili smo se i da nastavimo razgovore 13. decembra", navodi se u saopštenju Ashtonove.

Na osnovu postignutog napretka, dodaje se u Ashtoninom saopštenju, ona će prezentovati svoj naredni izvještaj Vijeću Evrope 17. decembra.

Visoka predstavnica EU za vanjsku politiku i sigurnosna pitanja Catherine Ashton sastala se danas u Bruxellesu sa premijerima Srbije Ivicom Dačićem i Kosova Hashimom Thacijem, kako bi razgovarali o nastavku provođenja sporazuma iz aprila, između ostalog i formiranju zajednice sprskih opština na sjeveru Kosova.
Prijavi grešku


Komentari (26)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...