{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Croatia Airlines: Razgovori propali, štrajk se nastavlja

F
15.5.2013. u 19:33
4
4
Croatia Airlines: Razgovori propali, štrajk se nastavlja
4
Croatia Airlines: Razgovori propali, štrajk se nastavlja
Foto: Anadolija
Sindikati pilota i kabinskog osoblja u Croatia Airlinesu (CA) i sutra će, treći dan, nastaviti štrajk jer ni danas nisu uspjeli postići dogovor sa upravom.
"Pregovori su prekinuti oko 17 sati bez dogovora i sutra se nastavlja štrajk", izjavila je predstavnica Sindikata kabinskog osoblja Ivana Lojo.

Hrvatski sindikat prometnih pilota i Sindikat kabinskog osoblja traže zadržavanje svih prava iz dosadašnjeg kolektivnog ugovora koji je istekao u martu, jer su im novim ugovorom, koji su s upravom CA potpisala četiri ostala sindikata, znatno smanjena primanja.

Uprava Croatia Airlinesa ne želi popustiti sindikalnim zahtjevima, tvrdeći da bi to ugrozilo restrukturiranje kompanije i osiguranje njene postojanosti.

Sindikati tvrde da im uprava prijeti stečajem i prodajom aviona ako ne pristanu na novi ugovor.

"Razgovori su nastavljeni sa jednakom politikom i ucjenama. Nudi nam se da prihvatimo što je neko isplanirao, a u slučaju da ne pristanemo prijeti se stečajem", rekao je potpredsjednik sindikata pilota Tomislav Gradišar.

Zbog štrajka pilota i stjuardesa, koji traje od jučer ujutro, nacionalna prijevoznička kompanija otkazala je 14 letova planiranih za sutra, dok će 16 letova obaviti unajmljenim avionima drugih kompanija.

Ta je kompanija u prva dva dana štrajka otkazala ukupno 46 letova. Croatia Airlines jučer je izgubila milion kuna, a ukupna šteta danas bi mogla premašiti dva miliona kuna.

Osim direktne štete, koja u najvećem dijelu nastaje zbog najma zamjenskih aviona, kompanija trpi i neizravne štete zbog narušenog ugleda kompanije i pada rezervacija letova u narednom periodu, doznaje se od glasnogovornika Croatia Airlinesa Davora Janušića.

Predstavnici sindikata ističu da oni zbog te štete ne mogu snositi odgovornost, a iz Croatia Airlinesa poručuju da će svi putnici biti zbrinuti jer će ih većina do odredišta biti prevezena prema redu letenja, a ostali avionima partnerskih kompanija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: