Ranije pretučena
23

Crnogorska novinarka ranjena ispred kuće u Podgorici

Klix.ba
Foto: Vijesti.me/Filip Roganović
Foto: Vijesti.me/Filip Roganović
Novinarka crnogorskih "Vijesti" Olivera Lakić ranjena je sinoć oko 21 sat ispred zgrade u kojoj živi, na bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici.

Lakić je, na istom mjestu na kojem je pretučena prije šest godina, sačekao muškarac koji joj je pucao u nogu, pišu Vijesti.me.

Kada je ranjena pala na pločnik, vidjela je da bježe još najmanje dva muškarca.

Direktor Urgentnog centra dr. Nermin Abdić je za "Vijesti" rekao da je Lakić zadobila prostrelnu ranu desne potkoljenice i da je van životne opasnosti.

Novinarka Lakić je dvadesetak minuta prije toga iz redakcije vozilom odvezla kolegicu na Stari aerodrom, nakon čega se uputila ka svojoj kući.

Prema informacijama iz policije napadač je pobjegao, a u žbunju udaljenom nekoliko metara inspektori su pronašli ručnu lampu.

Policija je sinoć izuzimala tragove s mjesta događaja, a vršilac dužnosti direktora Uprave policije Vesko Damjanović najavio je da će uviđaj nastaviti i danas.

Iz Uprave policije opet su obećali da će učiniti sve što je u njihovoj moći da nađu napadače.

U zvaničnom saopćenju tvrdili su da su blokirali grad.

“Policijski službenici izuzimaju snimke videonadzora u blizini mjesta izvršenja krivičnog djela. U toku su kriminalistička obrada i druge policijsko-tužilačke aktivnosti koje se preduzimaju radi identifikovanja osobe koja je izvršila ovo krivično djelo i rasvjetljavanja svih okolnosti ovog događaja”, saopćili su iz policije.

Dežurni ljekar Aleksandar Vulić kazao je da Lakić nije životno ugrožena i da će biti zadržana u Centru za vaskularnu hirurgiju.

Ranjena novinarka je i posljednjih mjeseci, kao i ranije, između ostalog, pisala o švercu cigareta. Ona je i početkom 2011. godine istraživala da li se u fabrici Tara u Mojkovcu i njenom skladištu u Donjoj Gorici proizvode, skladište i odatle krijumčare lažni brendovi cigareta.

U njenim tekstovima pisalo je da su s tim nezakonitim poslom bili povezani službenici policije i Agencije za nacionalnu sigurnost.

Od februara 2011. meta je uznemiravanja i prijetnji, a u martu 2012. godine pretučena je na istom mjestu na kojem je sinoć ranjena.

Iako je Ivan Bušković pravosnažno osuđen zbog napada na Oliveru Lakić, motiv nikada nije utvrđen, kao ni nalogodavci napada.