Jezik u Crnoj Gori
0
Crnogorci dobili slova 'š' i 'ž'
Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U mom se selu ,prije par godina,otelilo tele sa dvije glave... Nije prezivjelo.
Ima li iko normalan ...Ima li iko normalan...Ima li iko normalan...?????
slatko sam se nasmejala, majko moja!!!!! hahahahahhaha!
Mozda se sva ta slovenska slova mogu izbacit. Kad samo spoznas koliko se slaveni raduju sto su pocinili genocid po Bosni , zasto imat isto pismo s njima kad ne mozes imat ni zajednicki jezik s kojim se mozes dogovorit ?
Što se jezika tiče ovi luđaci iz bivše Jugoslavije premašiće kineze. Glavno im je da dokažu svjetu da se razlikuju jedni od drugih, a što 80% radno-sposobnih ne radi i nema nikakvih primanja od tih svojih novih VELE-SILA to i nije neki problem. Ja sam na vrijeme pobjegao sa tih LUDIH prostora ali mi je žao što sam tamo rođen i što sam tamo izgubio 30 godina od svog života.
jel su to ovi sto ih ima sve zajedno dvesta, trista hiljada?
meni su bas simpaticni crnogorci kad pricaju al eto podrzavam i uvodjenje ova dva slova,al nekako mislim da ce vecina pricati kao i ranije...
J...ebi ga...............slovo \"H\" je vec bilo izmisljeno prije nastanka tkz. \"bosnjackog\" jezika......pa mi malo zaostajemo s reformama......ali se prilagodjavamo datoj situaciji......mozda ubacimo i ova crnogorska slova......smo nek je autenticno....ccccccccccccc.....
imam i brojeva.
koja slova im nedostaju? imam svjezih slova \"LJ\" veoma povoljno. a za prvih 10 kamiona ubacim besplatno kvadratni metar akuzativa. dajem vam jos i slovo \"G\" besplatno. nema veze ako ga vec imate, nikad ne znate kad ce vam zatrebat\'.
cuj majke ti onog seljaka tuzlaka, sta ti imas protiv sarajeva, ja bi prije rekao da si iz zenice
Ne mogu Crnogorci napraviti toliki cirkus od jezika koliko ga Hrvati mogu napraviti. @dododada: Ne za..bavaj.
MI HERCGOVCI SMO OVO PRICALI KAO VIC DECENIJAMA, A ETO BALKANSKO LUDILO \"OZAKONI\" OVU BUDALASTINU... SAD JE RED NA \"REFORMU \"BOSANSKOG\".. TREBA UBACITI NEKOLIKO ARAPSKIH SLOVA ALI MALO IH ISKRIVITI I SAVITI U OBLIKU POLUMJESECA DA SE NE VIDI DA SU \"ARAPLUCI\"... BALKAN SE MOZE OKARAKTERISATI JEDNOM JEDINOM RIJECJU\"LUDARA\".
hahahahaha
Šta bi na sve ovo rekao voja kalašnjikov ?