Crna ruka Vuku Draškoviću prijeti smrću

F
FENA
18.11.2011. u 10:05
0
7
Crna ruka Vuku Draškoviću prijeti smrću
0
Crna ruka Vuku Draškoviću prijeti smrću
Lider Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković izjavio je da mu prijete i iz kabineta jednog ministra i da je to i prijeteće pismo Crne ruke predao policiji.
On je u intervjuu današnjem Blicu naveo da mu je prije petnaestak dana stiglo slično pismo kao i od Crne ruke, i to elektronskom poštom iz Beograda.

U njemu su, kako je rekao, na listi osuđenih na smrt još mnogi, a među njima je i predsjednik Srbije Boris Tadić.

"Oba pisma sam predao policiji. Mislim da i inspiratore i izvršioce mogu da otkriju lako, ali se plašim drugačijeg ishoda. Jer, nedavno je policija otkrila odakle su mi upućivane neke anonimne prijetnje, a upućivane su iz kabineta jednog ministra i s njegovog telefona. Policija je bila u kabinetu tog ministra, a onda je neko stavio veto na objavljivanje rezultata istrage", tvrdi Drašković.

On smatra da nije nimalo slučajno što se to poklapa s trenutkom kada mu, kako tvrdi, javno prijete i neki ministri, čija imena nije naveo, i kada traže da bude ušutkan.

"Sve one snage koje su u posljednjoj deceniji prošlog vijeka skrivile sve ratove, zločine i samu tragediju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, sada su se ujedinile s ciljem da se Srbiji blokiraju svi putevi ka EU. Javno tvrde da Amerika propada i da se EU raspada, pa će se Srbiji uskoro, kako kažu, ukazati šansa da opet bude lider haosa u regionu", kazao je lider SPO-a i dodao da se Srbija vratila u devedesete godine i preživljava ih.

On je rekao da je siguran da ga prisluškuju kao i devedesetih i da je ta tehnika mnogo napredovala, a prisluškuju ga, kako je naveo, zbog toga što nastavlja "borbu za Srbiju u Evropi", da se pravdi privedu "nekažnjene ubice (Slobodan) Miloševićeve tajne policije i da se riješe nerazjašnjeni njihovi zločini" i što traži da se pred građanima Srbije otvori "crna knjiga tih službi, da se otvore tajni dosjei".

Drašković je naveo da su strateški partneri SPO-a i DS i LDP i LSV i "lijevi i desni i ljudi izvan stranaka, i bogati i siromašni, svi razumni građani Srbije kojima je stalo do evropske Srbije", prenio je Tanjug.


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: