Regija
0

Crna ruka Vuku Draškoviću prijeti smrću

FENA
Lider Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković izjavio je da mu prijete i iz kabineta jednog ministra i da je to i prijeteće pismo Crne ruke predao policiji.

On je u intervjuu današnjem Blicu naveo da mu je prije petnaestak dana stiglo slično pismo kao i od Crne ruke, i to elektronskom poštom iz Beograda.

U njemu su, kako je rekao, na listi osuđenih na smrt još mnogi, a među njima je i predsjednik Srbije Boris Tadić.

"Oba pisma sam predao policiji. Mislim da i inspiratore i izvršioce mogu da otkriju lako, ali se plašim drugačijeg ishoda. Jer, nedavno je policija otkrila odakle su mi upućivane neke anonimne prijetnje, a upućivane su iz kabineta jednog ministra i s njegovog telefona. Policija je bila u kabinetu tog ministra, a onda je neko stavio veto na objavljivanje rezultata istrage", tvrdi Drašković.

On smatra da nije nimalo slučajno što se to poklapa s trenutkom kada mu, kako tvrdi, javno prijete i neki ministri, čija imena nije naveo, i kada traže da bude ušutkan.

"Sve one snage koje su u posljednjoj deceniji prošlog vijeka skrivile sve ratove, zločine i samu tragediju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, sada su se ujedinile s ciljem da se Srbiji blokiraju svi putevi ka EU. Javno tvrde da Amerika propada i da se EU raspada, pa će se Srbiji uskoro, kako kažu, ukazati šansa da opet bude lider haosa u regionu", kazao je lider SPO-a i dodao da se Srbija vratila u devedesete godine i preživljava ih.

On je rekao da je siguran da ga prisluškuju kao i devedesetih i da je ta tehnika mnogo napredovala, a prisluškuju ga, kako je naveo, zbog toga što nastavlja "borbu za Srbiju u Evropi", da se pravdi privedu "nekažnjene ubice (Slobodan) Miloševićeve tajne policije i da se riješe nerazjašnjeni njihovi zločini" i što traži da se pred građanima Srbije otvori "crna knjiga tih službi, da se otvore tajni dosjei".

Drašković je naveo da su strateški partneri SPO-a i DS i LDP i LSV i "lijevi i desni i ljudi izvan stranaka, i bogati i siromašni, svi razumni građani Srbije kojima je stalo do evropske Srbije", prenio je Tanjug.