Regija
0

Crna Gora: Zapaljena poznata diskoteka "Maximus" u Kotoru

FENA
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Popularna kotorska diskoteka Maximus, jedna od najpoznatijih i najbolje opremljenih diskoteka u regiji, teško je oštećena u požaru koji su u utorak rano ujutro podmetnuli nepoznati počinitelji, prenosi Hina.

Oko 4.30 sati maksirani napadači svladali su zaštitara, ušli u diskoteku koji se nalazi unutar zidina kotorskog Starog grada i podmetnuli požar u dijelu diskoteke gdje je bina, dio u kome se održavaju muzičko-scenski spektakli po kojima je ova diskoteka bila prepoznata ne samo u regiji, već i u Europi.

U trenutku požara diskoteka nije radila, bila je zatvorena.

Donji dio diskoteke gotovo je u potpunosti uništen. Vatra je ugašena oko sedam sati, a policija je pokrenula istragu o napadu u kojem je "Maximus" pretrpio veliku materijalnu štetu.

Diskoteka "Maximus" je jedna od najbolje opremljenih i svakako najatraktivnija diskoteka u ovom dijelu Evrope, s vrhunskim audio-vizuelnim sistemom i laserskom rasvjetom.

Diskoteku je posjetilo preko dva miliona ljudi iz cijele regije i šire tokom devet godina uspješnog poslovanja, a u njoj je nastupilo više od 3.000 raznih izvođača iz oko 30 zemalja svijeta.