{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Crna Gora: Spriječena tuča opozicionih poslanika

S
16.5.2012. u 19:40
0
0
Crna Gora: Spriječena tuča opozicionih poslanika
0
Crna Gora: Spriječena tuča opozicionih poslanika
Skupština Crne Gore
Sjednica Skupštine Crne Gore prekinuta je nakon žučne rasprave dvojice opozicionara, lidera Nove Andrije Mandića i potpredsjednika SNP-a Vaslija Laloševića.
Fizički kontakt spriječio je Velizar Kaluđerović (SNP), koji je stao ispred Laloševića ne dozvoljavajući mu da izađe da se obračuna sa Mandićem.

Raspravi Mandića i Laloševića prethodilo je odbijanje predsjedavajućeg Rifata Rastodera da poslaniku Nove Radojici Živkoviću da riječ. Povod za svađu bilo je poslaničko pitanje Živkovića, koji je konstatovao da je kandidat za sudiju u Bijelom Polju Mirjana Knežević odbijena jednoglasnom odlukom Sudskog vijeća "samo zato što je srpske nacionalnosti".

Nakon toga reagovao je Neven Gošović (SNP) koji je i član Sudskog vijeća, ističući da odluka nije bila jednoglasna.

Živković je ponovo tražio riječ da bi pročitao odluku Sudskog vijeća u kojoj se navodi da je odlučeno jednoglasno, ali mu Rastoder nije dozvolio.

U trenutku dok je Andrija Mandić pravdao zahtjev Živkovića da dobije riječ, Vaslije Lalošević se sa svog mjesta uključio u raspravu.

Situacija je kulminirala Mandićevim pozivom Laloševića na obračun, što je spriječio Kaluđerović, dok je u holu intervenisalo i skupštinsko obezbjeđenje, koje spriječilo novinare da dođu do poslaničkih klubova Nove i SNP-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: