Regija
1

Crna Gora protjerala Keljmendijevog sina Liridona

FENA
Liridon Keljmendi (30), mlađi sin balkanskog narko bosa Nasera Keljmendija, morat će napustiti Crnu Goru, jer mu je uručeno rješenje o ukidanju boravka u toj državi, prenose danas podgorički mediji.

Rješenje o protjerivanju donijela je policija, po nalogu ministra unutarnjih poslova Raška Konjevića, nakon hapšenja Keljmendija u Ulcinju prije dvije noći, ali i zbog toga što je i ranije privođen u Crnoj Gori.

Ukoliko u roku od 48 sati sam ne napusti Crnu Goru, Keljmendi će biti deportiran. Njemu je, prema nezvaničnim informacijama, zabranjen ulazak u Crnu Goru sljedeće dvije godine, javio je Tanjug.

Sud za prekršaje u Ulcinju kaznio je u srijedu Liridona Keljmendija s 530 eura zbog narušavanja javnog reda i mira u tom crnogorskom primorskom gradu.

On je, kako je saopćeno iz policije, uhapšen u utorak kasno uvečer nakon što je automobilom presreo, a potom fizički napao i prijetio Ulcinjaninu H.A.

Policija je navela da je uhapsila Keljmendija, a osnovni državni tužioc izjasnio se da u navedenom događaju nema elemenata kaznenog djela, već da se radi o prekršajima iz Zakona o javnom redu i miru.

Keljmendi je potom priveden ulcinjskom Sudu za prekršaje, koji ga je kaznio s 530 eura.

Keljmendi je 16. jula pušten iz zatvora u Spužu, nakon što je odslužio kaznu od mjesec i pol. On je osuđen na zatvorsku kaznu zato što je sa starijim bratom Elvisom (34) pokušao doći do lažnih crnogorskih dokumenata.

Otac braće Keljmendi, Naser, uhapšen je početkom maja na Kosovu na osnovu Interpolove potjernice, koju je u septembru prošle godine za njim raspisao Sud Bosne i Hercegovine.