Regija
14

Crna Gora: Četnici traže da ih MUP registruje

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Ukoliko crnogorsko Ministarstvo unutrašnjih poslova odobri registraciju nevladine organizacije "Ravnogorski pokret Crne Gore" država bi mogla da dobije prvo zvanično udruženje koje okuplja srpske četnike, prenose lokalni mediji.

Zahtjev za upis NVO "Ravnogorski pokret Crne Gore", kako je podgoričkim "Dnevnim novinama" potvrđeno u MUP-u, podnio je predsjedavajući Osnivačke skupštine Mileta Pavićević, u narodu poznat kao vojvoda, ili srpski Čiča.

Pavićević je naglasio da odgovor očekuju u narednih deset do 15 dana i da im je cilj, između ostalog, da dobiju prostorije u kojima bi se okupljali, a ne da to "rade po kućama i kafanama".

Objasnio je da žele da se čuje i njihova strana o istoriji, međutim nije precizirao koliko njihovo (i dalje neformalno) društvo u Crnoj Gori broji članova, prenosi Tanjug.

Pavićević je podsjetio da su i prije nekoliko godina podnosili zahtjev za registraciju, ali ih je MUP odbio i dodao da uprkos tome što je "sve politika" oni se njome neće baviti, niti planiraju da organizaciju, ukoliko uspiju da je registrujuju, u budućnosti pretvore u neku političku stranku.